KAL

Tänkte vara med på stickamera och dödergöks koftKAL.
 
Uppdatterar Kalen här så blir det ett sammanhängande blogg inlägg.
 
Ska använda mig av koftmönstret Ramona cardigan som finns på ravelry.
 
Garn och stickor inhandlat från Garnkorgen. Ska bara köpa knappar också. Tror dom ska bli i en rosa nyans då garnet är i en mörkbrun ton. 
 
Så var knapparna köpta men fick lite beslutångest när jag skulle välja så det blev 3 olika, får se hur man känner när koftan är klar.Blev även ett band att sätta på insidan av knappslån men vet inte om bandet har rätt bredd det är 1,5 cm brett
 
Har även stickat min lilla provlapp fick 17 maskor och 24 varv på 10x10 cm. Det känns som jag skulle kunna sträcka på arbetet lite till.
 
Har nu stickat förbi armarna och gjort min första provning och den sitter bra. Känner att det är lite svårt att veta när man inte har gjort någon kofta tidigare. Men följde råden man fick hos dödergök/stickamera så hoppas nu bara att man tolkade det rätt.
 
 
Är jätte nöjd med garnet och mönstret. 
 
Koftan växer sakta men säkert.
 
Då var koftan klar. Använde mig av ett färdigt mönster som jag gjorde om lite så koftan skulle bli som jag ville ha den. Detta hade jag nog aldrig gjort utan koftkalen. Så nu kommer jag nog våga ändra lite så jag får koftorna som jag vill ha dom.
Är jätte nöjd när koftan är knäppt, men med det tjocka garnet faller den inte så snyggt om man har den oknäppt, fast det kanske blir bättre ju mer man använder koftan.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Pysselfarmor

Hur ser det mönstret ut?

Svar: Hej! Det är en enkel och rak kofta. Mönstret finns på ravelry.Länkar till mönstret imorgon när jag sitter vid datorn.
Ellen

2014-11-20 @ 15:29:28
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Helena

Så fin den blev! Verkligen supersnyggt med de rosa knapparna! <3

Svar: Tack! Blev verkligen super nöjd. Letar redan garn till en kofta till fast då i ett tunnare garn. 😊
Ellen

2015-01-31 @ 11:49:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ellen Pysslar

RSS 2.0